1. jun. 2008

Bovec Trek Race - H nogem z čompe n skuto

Bovec. Že od nekdaj mi je severnozahodni del Slovenije najbolj všečen. Visoki hribi, ozke doline, prijeten hlad v poletni vročini in prelepi razgledi na Sočo, Koritnico,...
vir: www.bovec.si

Na treking sem se odpravil ekipno s Polono. Iz Kamnika ob nečloveško zgonji uri in po lagodni vočnji čez Predel pravočasno v Bovcu. Prireditev izgleda nekoliko drugače kot običajne tekačke tekme, saj je glavna tema pred štartom objavljena trasa (midva sva se udeležila kratke 25 kilometrske) oziroma lokacije kontrolnih točk ter posvetovanje o možnih dostopih.
Po štartu sem se po relativni ravnini zapodil proti prvi KT in šele Polonino prigovarjanje me je malo zaustavilo. Še dobro, saj me je pobral že prvi klanec. Po drugi KT sva nesrečno zglešila progo in si nabrala dodatne vzpone. Na splošno proga ni bila zelo zahtevna, zahtevno jo je naredilo najino povšno opazovanje okolice (predvsem markacij) in bolj ljubiteljsko poznavanje osnov orientacije). ZAradi teh dveh vzrokov sva si narbala kar nekaj kilometrov, višinskih metrov in časovnih minut zaostanka ter tako prelepo traso osvojila šele v petih urah.
Kar se tiče organizacije pa samo pohvale. Odlična in zanimiva proga, jasna navodila in pogoji za sodelovanje (organizatorji so planinci, s katerimi očitno ni šale), prehrana in hidracija ob zaključku ter za splošno vzdušje na tekmi.

Tole je pri izris iz novega Garmina. Celotna proga je približno označena, saj sem imel vkljopljeno funkcijo AvtoStop, torej avtomatsko ustavljanje ob postankih. Vendar ima očitno Garmin formulo postavljeno samo na ravnino x, saj je bila ura ustavljena ob počasnih vzponih in hitrih sestopih, ko je preračun očitno v x smeri izračunal hitrost 0.

Nova igračka - Forerunner 405

Po 2 letih uporabe Polarja s625x sem zamenjal dobavitelja :)
Garmin je namreč začel prodajati "naslednika" oziroma sopotnika verziji 305. Gre za GPS sprejemnik z množilo funkcij. Poleg osnovne meritve utripa, kalorij, razdalje, višine in tempa je tukaj še tek po prej označeni progi, tekmovanje z virtualnim partnerjem ter primerjava s prejšnimi teki po isti trasi.
Prehod iz znanega vmesnika na Polarju na Garminov je kar težaven, saj je koncept popolnoma drugačen. Svoje je dodal še zastopnik v Sloveniji, ki je poleg navodil prevedel tudi polja v napravi, tako da sem kar hitro presedlal nazaj na angleško verzijo. Prvi vtisi pozitivni, zaenrkat nimam pojma o upravljanju, razen tega, kako štartati in ustaviti uro.
Tole pa je vsebina škatlice. Poskrbeli so celo za polnjenje v ameriškem omrežju in direktno polnjenje prek USB. Pohvalno (pa čeprav je to verjetno varčevalni ukrep, da na proizvodnji liniji ni potrebe po ločevanju paketov).